Vidám textilbabát készítettem

Amikor elkezdem a babákat varrni, egyszerűen nem tudom abbahagyni.  Szabok, varrok, horgolok, és imádom ahogyan ezek a gyönyörűségek kikerülnek a kezemből.

A környezetemben minden kismamát és nagymamát arra buzdítok, hogy alkosson. A gyerekeknek ne az üzletből vásároljanak játékbabát, hanem készítsék el maguk. Biztos vagyok abban, hogy amit Anya vagy a Nagyi varrt, sokkal jobban örülnek majd a gyerekek, mint egy sorozatgyártásból kikerült kínai babának. Itt ne csak a kislányokra gondoljunk ám! Kisfiúknak akár párna, akár egy állatfigura is készülhet. Ha varrnál, de nem tudod hogyan kezdj hozzá? Keress meg, szívesen segítek az első lépéseknél.

Ha nincs időd varrni,  vagy csupán lemondasz az alkotás öröméről, akkor kérlek válassz az én babáim közül ajándékot.

Tudnod kell, hogy aki nem kezdi el, sosem tudja meg, hogy milyen egy rongybabát megalkotni, nem tudja meg soha, hogy az övé milyen lett volna, ha..

Kiszabtam először egyet, aztán még egyet..

Úgy álmodtam meg, hogy csupán 28 cm-es, színekben harmonizáló, vidám, barátságos rongybaba legyen.

A textilbaba karját és a  testét színes anyagból szabtam ki. Miután összeállítottam,  freeszel kitömtem a testét. Rugalmas csipkéből készítettem el az apró szoknyácskát.  Olyan sapit és sálat horgoltam, amely passzol a baba színeihez. Sapit és sálat egyráhajtásos pálcával horgoltam, laza, lyukacsos a mintája. A haját nagyon puha akril fonalból készítettem. A rongybabához most egy macit varrtam, hogy legyen a babának is játszótársa. A macika testét olyan anyagból szabtam ki, mint a textilbaba ruhája. Összeöltöztettem őket :)

Leginkább mosolygós babákat szeretek varrni, de még a szeme is mosolyogjon. Derűs vidám, csinos rongybabám a képeken látható. Remélem, hogy neked is tetszik:

narancs-kicsi-4

Derűs napot kívánok!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.