Karma – hogy is van ez?

Egyre többen beszélnek róla, egyre több embert érdekel. Engem is egyre jobban foglalkoztat a Karma témája. Igazán érdekes összefoglalót olvastam a napokban arról, hogy mi is a Karma, mit jelent ez a szó. Véletlenül bukkantam rá a cikkre, amely egyértelműsíti a szó jelentését. Minden esetre, engem ismét elgondolkodtatott.

A kép úgy gondolom egyértelmű, szavak nélkül is.
karma

A legegyszerűbben talán így lehet megfogalmazni: A karmát nem Isten hozza létre, hanem mindenki maga teremti. A Karma minden egyes ember saját tetteinek, gondolatainak és vágyainak az eredménye.
Három részre osztható:

1.  múltbeli karma
2.  amit a jelenben hozunk létre
3.  amit a jövőben fogunk létrehozni

Az indiaiak azt mondják: ha tudni akarod valaki múltbeli karmáját vagy tetteit, nézd meg a jelenlegi életét. Ha meg akarod ismerni valakinek a jövőjét, nézd meg a jelenlegi tetteit. Viszont semmit nem tudunk tenni azokkal a karmákkal, amelyeket a múltban hoztunk létre. Azok olyan nyilak, amelyeket már kilőttünk, néhányuk már földet ért, mások még nem.
Bármit teszünk, mondunk vagy gondolunk, az karma.

A szó azt is jelenti, hogy amit elvetünk, azt elkerülhetetlenül le is kell aratnunk.

Minden cselekedet valamilyen visszahatást vált ki. Minden oknak van valamilyen következménye.

Minden gondolat, szó, tett, sajátos következményekkel jár.

karma2

Most pedig nézzük, hogy a Karma milyen törvényekkel bír?
“Karma 12 törvénye, mely gyökeresen megváltoztathatja életed

Tudatosítva az Univerzum működését, megkönnyíthetjük életünket. A Karma 12 törvénye segít megértenünk, hogy lenne helyesebb kezelnünk a helyzeteket, mit kell elfogadnunk ahhoz, hogy gyakorlatilag boldogabb életet élhessünk.

Mi a Karma? Szanszkrit nyelven cselekvést jelent és egyenértékű azzal a Newton-i kijelentéssel, miszerint „minden cselekedetnek következménye van”. Mikor gondolkodunk, beszélünk vagy cselekszünk, akkor egy olyan erőt mozgatunk meg, ami következésképpen visszahat ránk. Ez az ok–okozat törvénye nem büntetés formájában nyilvánul meg, hanem segít bennünket a fejlődésben és a megtapasztalásban.

Ki mint vet, úgy arat. Ez a törvény még az ok-okozat törvényeként is ismeretes. Amit az Univerzumnak adunk, azt kapjuk vissza. Ha boldogságra, szeretetre, békére és barátságra vágyunk… akkor boldognak, szeretőnek és igazi barátnak kell lennünk.

A teremtés törvénye. Az élet nem megy csak úgy el mellettünk, mi is részt veszünk benne és befolyásoljuk alakulását. Kívül-belül egyek vagyunk az Univerzummal. Minden, ami minket körülvesz, visszajelzéseket adnak nekünk belső világunkról. Légy önmagad és vedd körül magad olyan dolgokkal, amelyek fontosak számodra.

Az alázat törvénye. Ha valakiben látunk egy negatív tulajdonságot, az nem vonja maga után azt, hogy mi a létezés egy magasabb fokán vagyunk jelen.

A fejlődés törvénye. Bárhová is érsz, ott van a helyed. A lelki növekedést és fejlődést a folyamatos változás jelenti. Nem a környezetünkön, hanem saját magunkon kell változtatnunk. A legnagyobb ajándék, amit kaphatunk az a mi belső világunk, és egyben az egyetlen dolog, amit igazán irányítani tudunk. Ha a lelkünk mélyén megváltozunk, az életünk azon az úton fog tovább haladni, amelyet mi kialakítottunk.

A felelősség törvénye. Akár hányszor rossz dolog történik életemben azt jelenti, valahol velem (vagy bennem) is probléma van. Ami minket körülvesz, az minket tükröz, és mi tükrözzük azt, ami körülöttünk van. Ez az Univerzális Igazság – vállalnunk kell a felelősséget azért, ami életünkben történik.

Az összefüggés törvénye. Még ha jelentéktelennek és értelmetlennek is tűnik egy-két tettünk, mégis valamiféle jelentéssel bír, mert az Univerzumban minden összefüggésben van. Minden egyes lépés egy másikhoz vezet, ami még tovább visz. Az első lépés és a negyedik is pont ugyanolyan fontosságú, mint az utolsó, mert mindre szükség volt a végső cél eléréséhez. Múlt, jelen, jövő – mind kapcsolatban vannak.

A koncentráció törvénye. Egy időben nem lehet két dologra gondolni. Mikor a lelki értékeinkre összpontosítunk, lehetetlen ezzel szimultán olyan alacsony töltetű gondolatoknak megjelenniük, mint a harag, a düh vagy az irigység.

A nagylelkűség törvénye. Ha valamit igaznak gondolsz, akkor egyszer majd be is kell azt bizonyítanod, a te sajátos módodon. Ez az a pillanat, mikor gyakorlatba kell ültetnünk mindazt, amit tanultunk.

Az itt és most törvénye. Ha mindig a múlttal foglalkozunk, nem tudunk teljességgel a jelenben lenni, az ITT és MOST pillanatát élni. Régi gondolatok és sablonok, régi álmok – nem engednek teret az új álmoknak, az új megtapasztalásoknak.

A változás törvénye. A történelem mindaddig ismétli önmagát, ameddig nem tanuljuk meg a leckét, és ameddig rá nem jövünk, hogy változtatnunk kell az útirányon.

A türelem és jutalom törvénye. Az igazi boldogság akkor jön, ha azt csináljuk, amit igazán tennünk kell. Ha van türelmünk, és tudatában vagyunk annak, hogy amire vágyunk, az a megfelelő pillanatban fog megadatni nekünk.

Az inspiráció törvénye. Azt kapod, amit adsz. Az általad átélt dolgok igazi értéke a belefektetett energia eredménye. Fontos, hogy milyen jelentőséggel ruházod fel az élményeidet. Amit szeretetből viszel életedbe, az az egész Univerzumot inspirálja.

Egyed Zsuzsanna
http://filantropikum.com/a-karma-12-torvenye-amely-gyokeresen-megvaltoztathatja-eleted/  ”

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.