Bemutatkozom

 .
.
 
Móra Andrásné Gizus vagyok. A Jászság fővárosában, Jászberényben élek családommal.
Gyermekeim felnőttek, 30 éves elmúlt mindkét fiam. Sok időm felszabadult, mert jó ideje nem kell már leckét ellenőrizni, és nem kell együtt tanulni a fiúkkal.  Eljött az “én időm”, amikor több órát szentelhetek a hobbimnak, az alkotásnak, a kézimunkának.
Az életemnek mindig része volt az alkotás, szeretek kézimunkázni,  arra törekszem, hogy  a kezem közül csoda dolgok, igényes munka kerüljön ki.  Volt időszak, amikor a kalocsai terítőimet varrtam, de volt időszak, amikor  gobelin képeket készítettem megszámlálhatatlan mennyiségben. Tűfestés technikával faliképeket készítettem, kedvencem azok voltak, melyek szines madárkákat ábrázoltak. A kézimunkázás több technikáját elsajátítottam – elmúltam 60 éves, sok minden belefért az elmúlt évekbe.
.
Főállásban könyvelőként dolgozom egy helyi vállalkozásnál, a bankot könyvelem és a pénztárosi teendőket látom el. Ott bizony nincs mód arra, hogy szárnyaljon a fantázia, mert hol a számítógépes programok kötöttsége, hol  a kemény törvényi kötöttségek, és a számviteli törvénynek megfelelve kell dolgozni… Szeretem a munkám, és szeretem a hobbim is, de szükségem van némi szárnyalásra, hogy kreatívkodhassak, tervezhessek kötöttségek nélkül. Ezt látod egyedi kézzel készített rongybabáimnál.
A kézimunka, az alkotás öröme jelenti számomra az egyik  igazi kikapcsolódást.  Szívem másik csücske a kertészkedés,  ez nekem a sport, a sok-sok ülő munka után, viszont a kertben a férjem az Úr.
.
Már fiatal koromban is kézimunkáztam, hímeztem, kötöttem, horgoltam, később a gyermekeimnek is varrtam.  Előfordult,  hogy egy-egy ruhadarabomat kézimunka díszítésekkel dobtam fel, és ezzel egyedivé varázsoltam. Kipróbáltam a Decoupage technikát is, ragasztottam szép formás üvegekre, konzervdobozokba, tárolókat készítettem a decoupage technikával, és az alkotásaim mind-mind egyedi ajándék volt szülinapokra, névnapokra, Karácsonyra. Csomóztam subaszőnyeget, és megismertkedtem a makraméval is.   Horgoltam babacipőket, nyári toppokat, és  kötöttem pulóvereket.
 .
Néhány éve már annak, hogy amikor kivarrtam egy nagyon szép Gobelint, – mely Jézust ábrázolta –  azzal a szándékkal, hogy beviszem a Plébániára. Feldkínáltam a jászberényi Főtemplomba, hogy tegyék ki, valahová biztosan bepasszol. Bevittem, elfogadták, és én boldog voltam!!!
Több babámnak is az lett a sorsa, hogy elajándékoztam. Iskolába, óvodába jött a  szüreti bál, farsangi bál, én  pedig örömmel adtam  minden évben egy-egy Varroland babát tombola ajándéknak.

Klassz érzés, hogy sokaknak tetszik amit csinálok, és ezt jelzik  felém.

 .
Ma már főként Rongybabákat, textilbabákat varrok. Szeretem szépen felöltöztetni a babákat, élvezem ezeket az órákat, nekem ez valóban kikapcsolódás.
Készülnek évről évre a   kócos angyalaim karácsonyra>>>     Ha kevesebb az időm, akkor kisebb ötletes kiegészítőket készítek, például illatpárnákat csipkézve vagy hímezve.  Ha néhány év múlva nyugdíjas leszek, még több babát fogok készíteni, ezt megigérem mindenkinek! Amikor eljönnek a nyugdíjas évek, már biztosan sokan rátalálnak erre a honlapra, és remélem versenyezni fognak, hogy kié legyen az éppen elkészült Varroland textilbaba.

.A kézimunkáim népszerűsítéséhez megtanultam a honlapszerkesztést ( íme ), kép és videó szerkesztés alapjait, ezekkel is szívesen foglalkozom, szeretek tanulni, igyekszem haladni a korral. Legszívesebben a WordPress oldalaim szerkesztem, egyszerűsége és szépsége miatt kedvelem. Van azonban   blogspot   oldal is, melyet szívesen szerkesztek.

Vásárokra és piacokra nincs módom eljárni. Weboldalakat készítettem, ezek helyettesítik nekem a vásárokat és piacokat. Az internetet használom arra, hogy bemutkozzam.  .
Remélem hamarosan vásárolóim között köszönthetlek.
Köszönöm, hogy megnézed a honlapom, kérlek látogass vissza máskor is.
Mentsd el a linket:   http://varroland.hu     hogy mindig rátalálj legújabb rongybabámra.
 .
.
Csodaszép napot kívánok!
gizus
gizusalairas
 .
 .

Kapcsolat:  info.varroland@gmail.com

Telefon:   +36 30 515 1149

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés