Bemutatkozom

 .
.
 
Móra Andrásné Gizus vagyok. A Jászság fővárosában, Jászberényben élek családommal.
Gyermekeim felnőttek, 30 éves elmúlt mindkét fiam. Sok időm felszabadult, mert jó ideje nem kell már leckét ellenőrizni, és nem kell együtt tanulni a fiúkkal.  Eljött az “én időm”, amikor több órát szentelhetek a hobbimnak, az alkotásnak, a kézimunkának.
Az életemnek mindig része volt az alkotás, szeretek kézimunkázni,  arra törekszem, hogy  a kezem közül csoda dolgok, igényes munka kerüljön ki.  Volt időszak, amikor a kalocsai terítőimet varrtam, de volt időszak, amikor  gobelin képeket készítettem megszámlálhatatlan mennyiségben. Tűfestés technikával faliképeket készítettem, melyek szines madárkákat ábrázoltak. A kézimunkázás több technikáját elsajátítottam.
.
Főállásban könyvelőként dolgozom egy helyi vállalkozásnál, a bankot könyvelem és a pénztárosi teendőket látom el. Ott bizony nincs mód arra, hogy szárnyaljon a fantázia, mert hol a számítógépes programok kötöttsége, hol  a kemény törvényi kötöttségek, és a számviteli törvénynek megfelelve kell dolgozni… Szeretem a munkám, és szeretem a hobbim is, de szükségem van némi szárnyalásra, hogy kreatívkodhassak, tervezhessek kötöttségek nélkül. Ezt látod egyedi handmade rongybabáimnál.
A kézimunka, az alkotás öröme jelenti számomra az egyik  igazi kikapcsolódást,  Szívem másik csücske a kertészkedés,  ez nekem a sport, a sok ülő munka után, viszont a kertben a férjem az Úr.
.
Már fiatal koromban is kézimunkáztam, hímeztem, kötöttem, horgoltam, később a gyermekeimnek is varrtam.  Előfordult,  hogy egy-egy ruhadarabomat kézimunka díszítésekkel dobtam fel, és ezzel egyedivé varázsoltam. Kipróbáltam a Decoupage technikát is, ragasztottam szép formás üvegekre, konzervdobozokba, tárolókat készítettem a decoupage technikával, és az alkotásaim mind-mind egyedi ajándék volt szülinapokra, névnapokra, Karácsonyra. Csomóztam subaszőnyeget, és megismertkedtem a makraméval is.   Horgoltam babacipőket, nyári toppokat, és  kötöttem pulóvereket.
 .
Néhány éve már annak, hogy amikor kivarrtam egy nagyon szép Gobelint, – mely Jézust ábrázolta –  azzal a szándékkal, hogy beviszem a Plébániára. Feldkínáltam a jászberényi Főtemplomba, hogy tegyék ki, valahová biztosan bepasszol. Bevittem, elfogadták, és én boldog voltam!!!
Több babámnak is az lett a sorsa, hogy elajándékoztam. Iskolába, óvodába jött a  szüreti bál, farsangi bál, én  pedig örömmel adtam  minden évben egy-egy Varroland babát tombola ajándéknak.

Klassz érzés, hogy sokaknak tetszik amit csinálok, és ezt jelzik  felém.

 .
Ma már főként Rongybabákat, textilbabákat és kisebb ötletes kiegészítőket készítek, vagy jeles alkalmakra díszeket varrok. Szeretem szépen felöltöztetni a babákat, élvezem ezeket az órákat, nekem ez valóban kikapcsolódás.
Készülnek évről évre a   kócos angyalaim karácsonyra>>> 

.

A kézimunkáim népszerűsítéséhez megtanultam a honlapszerkesztést, kép és videó készítést, ezekkel is szívesen foglalkozom, szeretek tanulni, haladok a korral. Legszívesebben a WordPress oldalaim szerkesztem. Ha néhány év múlva nyugdíjas leszek, még több babát fogok készíteni, ezt megigérem mindenkinek. Akkorra már biztosan sokan rátalálnak erre a honlapra, és remélem versenyezni fognak, hogy kié legyen az éppen elkészült varroland textilbaba.

Vásárokra és piacokra nincs módom eljárni és ott bemutatkozni, bemutatni a babáimat. Weboldalakat készítettem, ezek helyettesítik nekem a vásárokat és piacokat. Az internetet használom arra, hogy bemutkozzam. Tehát, ha megtetszik egy-egy textilbaba, rongybaba, akkor kérlek jelezd nekem e-mailben vagy a facebookon. Ehhez elérhetőségeket az oldal végén  a linkekre kattintva megtalálod.
.
Remélem hamarosan vásárolóim között köszönthetlek.
Köszönöm, hogy megnézed a honlapom, kérlek látogass vissza máskor is.
Mentsd el a linket:   http://varroland.hu     hogy mindig rátalálj legújabb rongybabámra.
 .
.
Csodaszép napot kívánok!
gizus
gizusalairas
 .
 .

Kapcsolat:  info.varroland@gmail.com

Telefon:   +36 30 515 1149

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés